• ΑΙΓΙΝΑ
  • ΑΙΓΙΝΑ
  • ΑΙΓΙΝΑ
  • ΑΙΓΙΝΑ
  • ΑΙΓΙΝΑ

ΜΕΛΕΤΗ 2003 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2004-2008

Το κτίριο βρίσκεται στην περιοχή «Αιγινήτισσα», κοντά στον οικισμό Πέρδικα και περιλαμβάνει τρεις παραθεριστικές κατοικίες που αναπτύσσονται σε δύο όγκους γύρω από ένα Αίθριο με μια κολυμβητική δεξαμενή. Είναι στραμμένο στο νοτιά, με θέα προς τον οικισμό «Πέρδικα» και το νησάκι την «Μονή».

Βασικός στόχος της μελέτης είναι η ένταξη των δύο κτιριακών όγκων στο πολύ επικλινές οικόπεδο και η επικοινωνία των υπαίθριων και ημι-υπαίθριων χώρων μεταξύ τους γύρω από μια πισίνα. Λόγω των έντονων κλίσεων του εδάφους επεβλήθη η δημιουργία ενός υπογείου, με garage και ανελκυστήρα, για την άμεση επικοινωνία των ορόφων με την είσοδο.

Το κτίριο υποχωρεί λόγω πρασιάς 10.00μ και γι αυτό τοποθετείται σε μεγάλη υψομετρική διαφορά από την οδό, εκμεταλλευόμενο την θέα προς την θάλασσα. Δημιουργούνται κλιμακωτά Αίθρια σε κάθε όροφο με νότιες στεγασμένες βεράντες, ενώ οι δύο κύριοι όγκοι των κατοικιών σχηματίζουν ένα σχήμα υποδοχής γύρω από την πισίνα.

Βιοκλιματικός σχεδιασμός. Οι χώροι υποδοχής βλέπουν στον νοτιά, μπροστά σε αίθρια, στεγασμένες βεράντες ή πέργκολλες.  Τα υπνοδωμάτια σε ψηλότερο επίπεδο βλέπουν στην ανατολή και ανοίγονται σε δώματα, με τα απαραίτητα βόρεια ανοίγματα για δροσισμό. Στην κάτω στάθμη οι μεγάλοι στεγασμένοι χώροι ενοποιούνται γύρω από μια κοινόχρηστη πισίνα. Μεγάλοι διαμπερείς χώροι δημιουργούνται με έντονο δροσισμό, ενώ τα ανοίγματα προστατεύονται με κατάλληλα στέγαστρα.