Το STUDIO 3+1 architects ιδρύθηκε το 1980 στην Αθήνα από την Αναστασία Πεπέ και τον Πέτρο Μπερτζουάνη, αρχιτέκτονες  μηχανικούς Ε.Μ.Π. Ασχολήθηκαν κυρίως με αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και με μελέτες και επιβλέψεις ιδιωτικών κατοικιών, ακολουθώντας το αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο και την δυναμική που θέτουν οι αρχές του Μοντερνισμού.

Το 1983 σχημάτισαν την «Ομάδα Αρχιτεκτονικών και Περιβαλλοντικών Μελετών» σε συνεργασία με ομάδα αρχιτεκτόνων  που ασχολήθηκε με μελέτες έργων δημοσίου και περιβαλλοντικές μελέτες έργων οδοποιίας. Το 1998 η Αναστασία Πεπέ εργάστηκε για ένα χρόνο στο ΥΠΕΧΩΔΕ στο Τμήμα Περιβάλλοντος. Τον Φεβρουάριο του 1999 συμμετείχαν στην Έκθεση αρχιτεκτονικού έργου στο Ρόττερνταμ και τον Δεκέμβρη του 1999 το κτίριο κατοικίας τους πήρε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «Οικολογικής Κατοικίας 2000 -Βραβεία Αντώνη Τρίτση».

Το 2003 έληξε η πολύχρονη συνεργασία τους με τα μέλη της ομάδας Ο.Α.Π.Μ. Διατηρήθηκε το γραφείο μόνο από τα ιδρυτικά μέλη και ασχολήθηκε κυρίως με ιδιωτικές σύγχρονες Βιοκλιματικές κατοικίες στο Λεκανοπέδιο Αθηνών, στην Πάτρα, Αίγινα, Κρήτη κλπ. Κατασκευάστηκε και ένα δημόσιο Βιοκλιματικό κτίριο στην Αθήνα, το «Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο-Κολυμβητήριο του Δήμου Μελισσίων.

Το 2007  ο Αλέξανδρος Μπερτζουάνης, αρχιτέκτονας μηχανικός Πολυτεχνικής σχολής Παν. Πατρών, ως κύριο μέλος του γραφείου, συμμετέχει ενεργά στην μελέτη και επίβλεψη κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος και ξύλινων κατασκευών timber-frame ή αντικολλητής ξυλείας.

Επιλογή  ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΟΜΕΣ-2011 για το έργο «Δύο Διώροφες Μονοκατοικίες στον Διόνυσο Αττικής» ως ένα από τα 11 καλύτερα πραγματοποιημένα έργα των ετών 2008-2010 στην Ελλάδα.

Αντικείμενο της μελέτης μας τα τελευταία χρόνια ήταν η ανάπτυξη του Βιοκλιματικού Σχεδιασμού με Παθητικά Ηλιακά Συστήματα Π.Η.Σ. στην Ελλάδα και η εφαρμογή του σε σύμμεικτες κατασκευές ή στην ξηρά δόμηση ελαφρών ξύλινων κατασκευών, με χρήση δοκιδωτής ή αντικολλητής ξυλείας, ως ο πλέον σύγχρονος οικολογικός τρόπος κατασκευής κτιρίων χαμηλού κόστους και υψηλής ενεργειακής απόδοσης.  Από το 2011 οι περισσότερες κατοικίες μελετώνται σύμφωνα με τα νέα πρότυπα του ΚΕΝΑΚ και επιτυγχάνουν σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση.

Συνεχής συμμετοχή μας σε Εκθέσεις αρχιτεκτονικού έργου με αντίστοιχες δημοσιεύσεις μας στην Πάτρα (ΣΑΝΑΣ 1994, 2000, 2003, 2006), στο Ρόττερνταμ «Landscapes of Modernization-Greek architecture 1960s-90s»(1999), στο Δουβλίνο ΕΔEΜ-RIBA «Diverse City» (2004), με την ΕΔΕΜ-ARVHA «Women architects in Europe (2005), στην Αθήνα στην «Έκθεση Ελληνίδων Μηχανικών ΕΔΕΜ» Τεχνόπολις στο Γκάζι» (2008), στο Μουσείο Μπενάκη Ε.Ι.Α. «Κατοικία στην Ελλάδα από τον 20ο στον 21ο αιώνα» με το έργο «Βιοκλιματική κατοικία στην Πάτρα, Σύμμεικτη μεταλλική κατασκευή» (2009), στην «6η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων Ε.Ι.Α» στο Μουσείο Μπενάκη με το έργο  «Πρότυπη τυποποιημένη μονάδα κατοίκησης»(2010).